Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat ontstaat door de afname van collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid minder elastisch wordt en er rimpels ontstaan. Daarnaast speelt zonlicht een grote rol bij het ontstaan van huidveroudering, omdat UV-stralen de huid beschadigen en de afbraak van collageen versnellen. 

Mijn huid wordt ouder!

Wat nu?

Om huidveroudering tegen te gaan, is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon door middel van zonnebrandcrème met SPF 50 en het vermijden van de zon op het heetst van de dag. Daarnaast kan het gebruik van antioxidanten, zoals vitamine C en E, helpen om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het collageen in de huid te stimuleren. Verder is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te voeden met de juiste ingrediënten en werkstoffen zoals retinol, hyaluronzuur en peptiden. Maar liefst 70% van je resultaat bereik je door de juiste producten te gebruiken, en 30% tijdens de behandelingen.

Natuurlijk helpen behandelingen zoals facials, chemische peelings en microneedling de huid te verjongen en verbeteren. Door de combinatie van producten en behandelingen stellen we huidveroudering zo lang mogelijk uit!