Pigmentatie

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een veel voorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere vlekken op de huid. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, huidirritatie of ontstekingen, en genetische aanleg.

De invloed van

Uv straling

Bij blootstelling aan de zon produceert de huid melanine om zichzelf te beschermen tegen UV-stralen. Als de melanineproductie verstoort wordt kan dit leiden tot hyperpigmentatie. Hormonale veranderingen, zoals tijdens de zwangerschap of bij het gebruik van anticonceptie, kunnen ook leiden tot een overproductie van melanine waardoor er sneller hyperpigmentatie ontstaat. Wanneer de huid beschadigd raakt d.m.v. acne, eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen is dit hetzelfde verhaal. Ten slotte kan genetische aanleg ook een rol spelen bij de ontwikkeling van hyperpigmentatie. Sommige mensen hebben van nature een hogere aanleg voor het ontwikkelen hiervan.

Mesoestetic

Mesoestetic is specialist in pigmentatie. Met meer dan 30 jaar ervaring garanderen ze leiderschap voor erkende depigmenterende oplossingen. Het helpt de hyperpigmentatie en bestaande vlek onder controle te houden en voorkomt het opnieuw verschijnen van nieuwe vlekken. 

Vaak is het mogelijk om de behandeling (voor een deel) vergoed te krijgen via de zorgverzekering. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Kom gerust eens langs voor een intake gesprek.